2010: 7-и Февруари. Канада

"След като вече сме постояннопребиваващи в тази държава, дай да се резходим да и видим красотите", си казахме тази сутрин след като вън за пети ден всичко беше в мъгла и температурата беше с двадесет градуса под нулата. Оказа се, че след само 50 километра към планините лошото време свършваше като отрязано с нож, а след него започваше почти пролетно слънце. УРА!

Разходихме нашата канадска приятелка Миа до града Канмор, където се провежда световната купа по ски бягане: видяхме им парада и награждаването, в който участваха олимпийски атлети живеещи в града. Имаше хора от 1988-а насам, като дори се мярна и българското знаме. Очакваме пак олимпийско злато, защо не? :)

След това тръгнахме да се връщаме, но уморената ни канадска приятелка взе че заспа, та ние се отбихме встрани от пътя да се попечем на слънце, да погледаме зимната фауна и замръзналите езера, и да видим как практикуват любимия спорт с хвърчило, ски, замръзнало езеро и коли на езерото. Завъртяхме по няколко кръгчета на леда колкото да се разпишем (като дори не успяхме да събудим канадската ни приятелка) и се прибрахме вкъщи.

Толкова, по канадскому :)